‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

Kalkoen met rode pesto pasta en kerstomaatjes

Ingrediënten 4 personen

  • 4 kalkoenfilets van 100 gram elk
  • 4 afgestreken eetlepels rode pesto (potje)
  • 350 gram volkoren spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie 2 gegrilde paprika’s (pot) fijn gehakt
  • 2 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 1 oude witte boterham zonder korst, het kruim
  • 3 eetlepels bieslook, gehakt
  • ½ eetlepel grove mosterd
  • 100 ml kippenbouillon, pot, tablet, of zelfgemaakt
  • 250 gram kerstomaten, gehalveerd
  • zout en vers gemalen zwarte peper
Kalkoen met rode pesto pasta en kerstomaatjes

Bereiding

Bestrijk de filets met de helft van de pesto. Verhit een grillpan met antiaanbaklaag en grill de filets goudbruin en gaar, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten aan elke kant. Houd ze warm tot gebruik. Kook de spaghetti in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak het kruim op een matig vuur goudbruin. Giet de pasta af en schep de spaghetti in de pan om met de overige ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met de in brede repen gesneden kalkoenfilets.