‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

Neuro-Brain balance test

Waarom doe je wat je doet en ben je wie je bent?
We worden ons steeds meer bewust van ons lichaam en horen steeds vaker hoe belangrijk het is om op je voeding te letten en regelmatig te bewegen. Zelfs al doe je er alles aan, kan het zo zijn dat je het gevoel hebt nog niet de optimale versie van jezelf te zijn. Je staat nog niet voor de volle 100% in je eigen kracht. Dit kan resulteren in vage klachten zoals: verminderde concentratie, gevoel van onbehagen, energietekort, verlies aan creativiteit, slaapproblemen en verlaagde weerstand.

De oorzaak van deze klachten kunnen liggen in een verstoorde neuro-biochemische balans. Wat houdt dit precies in? Een goed werkende neuro-biochemische balans wordt aangestuurd door de neurotransmitters.

Neurotransmitters zijn communicatie-moleculen die van essentieel belang zijn voor het samenwerken van verschillende systemen in het lichaam. Deze neurotranmitters hebben een belangrijk effect op je lichamelijke- en mentale fitheid, reactiesnelheid, motoriek, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus.
Het behouden van een evenwicht tussen de neurotransmitters, ook wel de neuro-biochemische balans genoemd, is van groot belang voor een goede lichamelijke en mentale vitaliteit.

Hoe kunnen wij deze lichamelijke en mentale vitaliteit meten?
Hiervoor gebruiken wij de Neuro-Brain Balance test. Deze test heeft als doel inzicht te krijgen in jouw neuro-biochemische systeem. Met behulp van een vragenlijst wordt jouw persoonlijke neurotransmitterprofiel bepaald van de vier belangrijkste neurotransmitters: dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine. Aan elk van deze neurotransmitters zijn bepaalde kenmerken en eigenschappen verbonden.

Wat te doen met de uitslag van de test?
Het is mogelijk dat uit de test een tekort aan bepaalde neurotransmitters naar voren komt. Met ons advies over voeding en supplementen kan dit tekort worden opgeheven en wordt de balans weer hersteld. Daarbij streven wij ernaar om jou elke dag de beste versie van jezelf te kunnen laten zijn.

Voor meer informatie kan je mailen naar sonja@stoerenslank.nl