‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

Een wondermiddel bestaat niet!

Sla de krant open en je ziet genoeg aanbiedingen die je beloven dat je binnen korte tijd een mooi strak lijf hebt. Helaas, maar zo werkt het nog steeds niet. Weet wat je eet! Door goede voeding blijf je op gewicht en voel je je beter. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om in het begin een hulpmiddel te gebruiken, maar dan wel met de juiste begeleiding.

Eet zoveel mogelijk echt en onbewerkt voedsel
In de afgelopen twintig jaar zijn gemaakte geuren en smaken zo dominant geworden dat we onbewerkt voedsel al snel minder lekker vinden. Kinderen die de afgelopen twintig jaar zijn geboren, weten bijna niet meer hoe onbewerkt voedsel smaakt. Loop maar eens een rondje door de supermarkt, bijna overal zitten smaakversterkers en/of conserveringsmiddelen in of is er (een vorm van) suiker aan toegevoegd. Een van de grootste redenen dat we wereldwijd steeds zwaarder worden. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die inzien dat het beter is om zoveel mogelijk onbewerkt voedsel te eten.

Wat kun je het beste doen?
Wellicht oud nieuws, maar we zouden eigenlijk moeten eten zoals onze voorouders aten. Toen waren er nog geen voedingsfabrikanten die alles volstoppen met smaakversterkers, geur-, en kleurstoffen. Door simpelweg alle bewerkte en geraffineerde etenswaren te vervangen door levende, echte en vezelrijke voeding met minder koolhydraten, zal je al vrij snel verandering merken. Je voelt je fitter, je eet waarschijnlijk meer dan je ooit gewend was en hebt minder vaak de behoefte aan iets zoets. Om een paar voorbeelden te noemen: je kunt rijst vervangen voor zilvervliesrijst, boter voor olijfolie, koekjes door noten, frisdrank door water, melk door natuurlijke yoghurt. En eet meer verse biologische groentes en (zuur) fruit.  Vermijdt brood en neem liever geen light producten!