‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

Darmreiniging vaak noodzakelijke eerste stap op weg naar een gezond lichaam

Darmen en gezondheid
Het darmkanaal vervult vaak essentiële functies in verband met de gezondheid van het hele lichaam. Door verschillende oorzaken bevat in het bijzonder de dikke darm bij veel mensen echter opeenhopingen. Een schone en gezonde darm is van belang voor een goed en gezond lichaam. Als de darmen niet schoon zijn nemen deze bijna geen (goede) voedingstoffen op. Dit betekent dat dit direct een negatieve invloed heeft op je immuunsysteem. Hierdoor krijgen ziektekiemen en gifstoffen de kans zich te verspreiden door het hele lichaam.

Als je met enige regelmaat een darmreiniging doet en de nodige vitamines, mineralen en anti- oxidanten gebruikt kan dit een zeer grote bijdragen leveren om je goed te voelen en je immuunsysteem op te peppen.

Bij een goede darmwerking van het spijsverteringssysteem worden voedingstoffen optimaal verteerd en geabsorbeerd, verlaat de feces vlot het lichaam en houdt het darmkanaal zichzelf schoon en in goede conditie. Helaas is het darmkanaal bij veel mensen vervuild, vaak zonder dat daarbij hinderlijke symptomen optreden, maar wel in de mate dat de vertering en absorptie van voedingsstoffen en de bescherming tegen gifstoffen en ziektekiemen ernstig tekortschiet.

Aangenomen wordt dat deze vervuilende substantie ontstaat door overmatige productie en vervolgens verharding van het darmslijm. Het volume van de vastgezette feces en de mucoide plaque kan dermate groot zijn dat de defecatie erdoor wordt bemoeilijkt en er vervorming van de darm kan ontstaan. Vastgezette feces, onverteerde voedselresten en de plaque vormen bovendien een voedingsbodem voor ziekmakende bacteriën. Ook zijn er goede bacteriën in de darmen die juist bescherming bieden tegen ziekmakende bacteriën, parasieten en schimmels. Als de slechte bacterieen overheersen krijg je te maken met voedselafbraak, waardoor vaak gasvorming ontstaan en gifstoffen de kans krijgen zich te verspreiden in de darmen en/of lichaam. Zo wordt aangenomen dat in deze staat van darmwerking mensen te maken hebben of krijgen met PDS (Prikkelbare Darm Syndroom).

Schimmels
Als de darm vervuild of verstoord is neemt de kans op darminfecties toe. Als de darmwand geïnfecteerd is kan er gemakkelijk schimmelvorming optreden. Zo kunnen ze het darmstelsel zo aantasten dat de schimmels zich verspreiden via de bloedbaan. Je spreekt dan van het Candida albicans syndroom. Als deze belasting wordt ontdekt heb je te maken met een verspreiding van schimmels die zich lokaliseren in het lichaamsweefsel . Darmvervuiling kan bij zoveel aandoeningen een rol spelen en de effectiviteit van een medische behandeling belemmeren. Daarom is een darmreiniging van essentieel belang om gezond te blijven en te worden.

Obstipatie
Obstipatie komt tegenwoordig veel voor en is zowel oorzaak als gevolg van darmvervuiling. Hoe langer de feces in de darm blijft, hoe meer kans je hebt op darmvervuiling. Chronische obstipatie kan wijzen op ernstige aandoeningen, maar meestal heeft het te maken met eetgewoontes in combinatie met weinig tot geen beweging. Hierdoor hebben je darmen het heel moeilijk om het op de juiste manier te verwerken en ontstaat de obstipatie. Het is belangrijk om in de ochtend de tijd te nemen, want wie dit niet doet zal zeer waarschijnlijk geen regelmatige stoelgang hebben.

Bron: Medisch Dossier

Wil je op de hoogte blijven van al onze (nieuwe) artikelen volg ons dan op twitter en facebook. Ook voor de nieuwsbrief kan je je aanmelden door een email te sturen naar sonja@stoerenslank.nl