‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

De spiegel spreekt de waarheid

De spiegel spreekt de waarheid

Weegschaal | Stoer & slank

Je hebt de hele week hard getraind, je let op je voeding en je hebt het gevoel dat je twee kilo lichter bent, maar helaas zegt de weegschaal iets heel anders. Heel frustrerend! Toch komt het regelmatig voor en is het meestal goed te verklaren.

Slanker, maar zwaarder
Als je sport stimuleer je de vetverbranding in het lichaam, daarnaast zet je het lichaam aan tot het vergroten van de spiermassa. Dit is voornamelijk het geval als je krachttraining doet. Als je krachttraining voor langere tijd volhoudt, vermindert de hoeveelheid vet in je lichaam, waardoor je slanker wordt. Het is echter mogelijk dat je dit niet direct terugziet op de weegschaal, omdat tegelijkertijd de spiermassa in je lichaam groeit. Spieren zijn zwaarder dan vet, waardoor kan het voor komen dat de weegschaal je laat denken dat alle inspanning voor niets is geweest. De kans is groot dat je hierdoor opgeeft.

Jammer, want de weegschaal zegt niets over je figuur, de spiegel kan veel beter vertellen of je op de goede weg bent.

Centimeters
Als ik ga trainen met klanten (die willen afslanken) start ik met het meten van buik en heupomvang en als ze dan na een week zien dat de centimeters eraf vliegen en hun kleding ruimer zit, hebben ze genoeg motivatie om door te blijven gaan. De weegschaal is dan ineens minder belangrijk!

Zet maar eens tien vrouwen in ondergoed naast elkaar met hetzelfde gewicht, ze zien er allemaal verschillend uit.