‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

Winterse komkommersoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 15 g boter
  • 350 gram komkommer, in kleine blokjes 
  • 350 gram prei, in reepjes
  • 1 flinke stengel bleekselderij, in stukjes
  • 900 ml kippenbouillon
  • 250 gram aardappelblokjes
  • 200 ml water
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepel gehakte dille
  • 75 gram komkommer met schil, in blokjes om te garneren
  • 125 ml boerenyoghurt, om te garneren
Winterse komkommersoep | Stoer & slank

Bereiding

Smelt de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak op een laag vuur komkommer, prei en bleekselderij. Doe de bouillon, aardappels,het water en naar smaak zout en peper erbij en breng de soep aan de kook. Zet de vlam laag en kook de soep 10 minuten tot alle groenten gaar zijn. Pureer de soep met de dille. Doe de soep terug in de pan en warm alles nog even door.Verdeel de soep over voorverwarmde kommen of borden en garneer met blokjes komkommer en een schep yoghurt.

TIP:
Turkse en Griekse yoghurt hebben een hoger vetgehalte en zijn vol en romig van smaak. Ook te gebruiken als vervangers van zure room of crème fraîche.