‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

Oosterse schnitzels met roergebakken paksoi

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 varkensschnitzels van 75 gram elk voor de marinade:
  • 2 eetlepels pindakaas (met nootjes)
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • ½ eetlepel citroensap
  • 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn (djintan, Indische specerijen)
  • snufje zout
  • 1 eetlepel plantaardige olie voor de pan
  • voor de paksoi:
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1-2 eetlepels ketjap manis
  • 2 kleine stronkjes paksoi, in brede repen
Oosterse schnitzel

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de marinade en bestrijk hiermee het vlees. Verhit een licht ingevette grillpan met anti-aanbaklaag. Grill de schnitzels ca. 2-3 minuten aann elke kant tot ze mooi bruin en net gaar zijn. Verhit voor de paksoi de olie in een wok of koekenpan. Fruit kort de knoflook en schep op een hoog vuur de paksoi om met de  ketjap tot deze iets begint te slinken.

Erbij: Zilvervliesrijst. De familie mag een schnitzel die zwaarder is, pas dan ook de hoeveelheid marinade aan.