Bereiding
Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. Bak de bacon knapperig in een pan met antiaanbaklaag zonder vet. Fruit de ui en knoflook mee tot ze glazig zijn. Schep om met de courgette en bak alles 5 minuten op een laag vuur. Doe de bouillon erbij, met peper, tomaat en paprika. Laat alles nog eens 5 minuten koken. Voeg de pasta en peterselie toe. Verdeel de soep over voorverwarmde borden of kommen en strooi er wat kaas over.
Smelt de boter in een soeppan en bak de groenten beetgaar op een laag vuur.
Roer de bloem glad met een deel van de bouillon. Klop dit mengsel door de rest van de bouillon en voeg het geheel toe aan de groenten. Breng alles al roerend langzaam aan de kook, of tot de bouillon licht gebonden is. Voeg de melk, paprikapoeder en naar smaak zout en peper toe. Roer de kaas erdoor. Garneer de soep met de croutons en bestrooi met gehakte bieslook.