‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

Warme Thaise rundersalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram kogelbiefstuk 
  • 60 ml limoensap
  • 6 blaadjes verse munt, in dunne reepjes
  • 250 gram komkommer met schil, zonder zaden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram spinazie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • grof gehakte zwarte peper
  • bladpeterselie om te garneren
Warme Thaise rundersalade

Bereiding

Doe het vlees in een kom met het sap en de munt en zet alles 3 uur koud weg in de koelkast. Snijd de komkommer in de lengte in dunne plakken (bijv. met een kaasschaaf) Verhit de olie in een grillpan met antiaanbaklaag. Haal het vlees uit de marinade en bak het naar eigen keuze (bijv. medium of helemaal doorgebakken). Snijd het vlees na 5 minuten in dunne plakken. Meng in een schaal met de komkommer, spinazie, azijn, vissaus, suiker en peper.

Serveer de salade meteen en garneer met bladpeterselie.

Tip: Lekker met geroosterd Turks brood of maak er een wrap van door de salade in een tortilla te wikkelen.