‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

Marokkaans lamsstoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 gram mager lamsvlees, in reepjes 1 middelgrote ui, in parten
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • ½ citroen, de rasp
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 8 gewelde abrikozen, in reepjes
  • 100 gram witte amandelen, geroosterd in een droge koekenpan en gehakt
  • 2 eetlepels verse munt in reepjes
Marokkaans lamsstoofpotje | Stoer & slank

Bereiding

Verhit de olie en bak het vlees in kleine porties om en om bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de ui glazig en zacht. Voeg de komijn toe met de rasp en tomatenblokjes en abrikozen. Laat alles samen nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook de saus iets in. Serveer en garneer met de amandelen en munt.

Erbij: zilvervliesrijst of geroosterd bruin Marokkaans of Turks brood. De familie kan er frieten of puree met crème fraîche bij nemen.