‭(06) 19 62 96 92‬
sonja@stoerenslank.nl

Biefstuk met rode wijnsaus en knolselderij-aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 malse biefstukjes van 125 gram
  • 2 glazen rode wijn
  • 3 eetlepels rode bessengelei (of een rood fruitjam)
  • zout en vers gemalen zwarte peper
  • 15 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • garneren met: kervel, bieslook of peterselie

Voor de puree:

  • 500 gram knolselderij, in blokjes
  • 500 gram aardappel, gehalveerd
  • 30 gram boter
  • scheutje hete melk
Biefstuk met rode wijnsaus en knolselderij-aardappelpuree

Bereiding

Maak eerst de puree. Kook de aardappels gaar met de knolselderij.
Giet af en laat het mengsel met het deksel op de pan even droogstomen. Stamp de puree fijn met de boter, een scheutje melk en breng op smaak met zout en peper. Houd de puree warm tot gebruik.

Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de biefstukjes aan beide kanten bruin, ca. 2 minuten op een hoog vuur aan elke kant als het van binnen nog wat roze mag zijn. Haal het vlees uit de pan en houd het warm. Doe de wijn in de koekenpan met de gelei en laat de saus al roerend iets binden. Serveer de biefstuk op een bergje puree en schep wat van de saus erover en omheen. Garneer met wat verse tuinkruiden. Lekker met een simpele kropsla. De familie mag een zwaarder stukje vlees en eet er eventueel nog stoofpeertjes bij.

TIP:
Vervang de aardappel in de puree door winterpeen en pastinaak voor een no carb puree.