Op gewicht blijven!

Je hebt een dieet gevolgd en je bent tevreden met het resultaat. Dit wil je graag zo houden en de kilo's die eraf zijn moeten eraf blijven. Lang niet zo makkelijk , want wat is goed en wat niet! Hieronder in het kort een perfect eetschema. 

Als je wakker wordt neem je eerst een glas lauwwarm water (eventueel met een beetje limoen) voor je verder iets doet. Dit is erg goed voor je spijsvertering en darmwerking. 

Ontbijt:
Kop thee, groene, rooibos of blaas/nierkruiden van Jacob Hooij.
Biogarde yoghurt met suikervrije muesli, een eetlepel gebroken lijnzaad, halve grapefruit. 

Lunch:
Spelt of zuurdesembrood met tonijn, rosbief of kip, eventueel met komkommer. Je kunt ook kiezen voor een groene salade met kip, tonijn en eventueel wat mozarella etc (kies magere producten). Een beetje volkoren pasta of zilvervlies rijst mag. 

Diner:
Groene sla, andere rauwkost, volkoren pasta of zilvervliesrijst (niet iedere dag). Daar naast neem je (vette) vis, kip of mager rundvlees.

Als je in de avond gaat trainen is het belangrijk om licht te eten. Je kunt dan kiezen voor een rijstwafel met slankie, roggebrood met kipfilet en komkommer, groene appel. Als je in de ochtend gaat trainen eet je na je training.

Het is goed om gedurende de dag elke 3 uur iets te eten om een regelmatige bloedsuikerspiegel te houden. Hierdoor heb je de hele dag voldoende energie.

Liever geen: suiker, zuivel, witmeelproducten(zoals brood, beschuit, pasta etc.), kant en klaar maaltijden, vruchtensap, margarine en pinda’s.

Aan te bevelen: veel rauwe en groene groenten, groene en rooibos thee( bij voorkeur met kurkuma). Als tussendoortje mag je rijstwafels, roggenbrood, komkommer, bleekselderij, opkikker bouillon en een groene appel. Ook voor het slapen neem je een glas lauwwarm water.

Voor meer informatie kun je mailen naar sonja@stoerenslank.nl